Desi nu toate materialele de izolatie pentru acoperis sunt create in mod egal, chiar si printre izolatiile din Romania sunt produse care exceleaza in anumite zone, in care altele ar esua.

Izolatia podurilor sau a mansardelor cu umplutura suflata se adreseaza aproape oricarui spatiu dintr-un acoperis, creand o acoperire de 100%, fara punti de aer, fara imbinari complicate, mizerie sau deseuri, oferindu-va cele mai bune sanse posibile ca izolatia sa functioneze asa cum ar trebui.

Poate doua dintre cele mai eficiente izolatii suflate in Romania sunt cele din fibra de lemn si celuloza. Izolatiinaturale.ro sunt specializati in izolatie cu ambele materiale, marca STEICO (Germania). Aceasta este o izolatie verde pentru poduri necirculate / mansarde, care nu contine formaldehida si nu contine praf. Are un risc foarte redus la incendii si ofera performante termice sporite, izoland si fonic.

Izolatia de acoperis suflata este mai rapid de instalat si mai putin invaziva. Datorita formei produsului suflat, acesta are avantajul suplimentar de a ajunge in zone mai stramte unde izolatia cu role sau placi nu functioneaza.

De la acoperisuri plate, mansarde, pana la pereti interiori, izolatia suflata este alegerea inteleapta pentru orice cladire noua sau veche.

Piata din Europa este dominata de izolatia de acest tip – iar tendinta este in crestere si in Romania! Acest lucru se datoreaza eficientei mai mari pe care le ofera produsele in cazul in care izolatiile de alt tip esueaza complet.

Protectia fonica, un punct aparte

Izolatia suflata este extrem de buna la izolarea zgomotului extern, de la intrarea in casa sau intr-o anumita camera. Datorita acoperirii 100% si potrivirii etanse la aer, acesta este un avantaj major fata de role, care au imbinari mari sau goluri care se desfac in timp.

Izolatia din fibra de lemn sau celuloza este cea mai buna in ceea ce priveste performanta acustica. Majoritatea caselor din Romania nu sunt construite la standarde inalte care sa ia in considerare acustica. Adaugarea izolatiei de acoperis pe tavan va va face casa mai linistita!

Celuloza si fibra de lemn au crescut in popularitate in ultimii ani, devenind doua dintre cele mai preferate materiale pentru izolatia suflata (ori pulverizata), deoarece:

• Ofera o izolatie termica sau fonica
• Confera o solutie eficienta energetic,
• Nu este netoxica
• Este disponibila la preturi accesibile.

Ce caracteristici mai au aceste materiale?

Calitatile termice ale izolatiei din fibre de lemn (sau celulozei) sunt remarcabile. Costurile reduse ale energiei rezulta din densitatea mare, iar caldura este tinuta captiva in timpul verii si eliberata in timpul iernii pe masura ce peretii exteriori se racesc. Are proprietati fonice excelente deoarece izolatia din fibre de lemn absoarbe sunetul, facand casa mai linistita.

Daca ti-a trecut prin minte ca este momentul sa iti izolezi locuinta pentru a reduce cheltuielile cu energia termica, acum este momentul sa o faci. Poti apela cu incredere la specialistii izolatiinaturale.ro, care iti vor raspunde la orice nelamurire ai despre fibra de lemn ori celuloza. Cere acum o oferta personalizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *